ka | en
ავტორიზაცია
საკვებ პროდუქტებში სპილენძისა და რკინის შემცველობის განსაზღვრა ატომურ აბსორბციული სპექტრომეტრის გამოყენებით
ავტორი: ნინო ღიბრაძესაკვანძო სიტყვები: სპილენძი, რკინა, ატომურ აბსორბციული სპექტრომეტრი, საკვები პროდუქტები
ანოტაცია:
ექსპერიმენტში აღწერილია სხვადასხვა სახის საკვებ პროდუქტებში ატომურ აბსორბციული სპექტრომეტრის გამოყენებით სპილენძისა(Cu)და რკინის(Fe)შემცველობის განსაზღვრა, რომელიც საკვებ პროდუქტებში არ უნდა აღემატებოდეს აღნიშნული ელემენტის ზღვრულ დასაშვებ კონცენტრაციას. მეთოდი დაფუძნებულია ნიმუშის გაფრქვევაზე ჰაერ-აცეტილენის ალში.